Plastična kirurgija

Dr. Josip Knežević, oftalmolog
Subspecijalist kirurgije vjeđe i orbite
Područje rada je usko specijalizirana grana oftalmologije koja se isključivo bavi kirurgijom vjeđa, suznih kanala i orbite. Ima bogato, višegodišnje, kliničko iskustvo u brojnim operativnim zahvatima na očnoj sluznici, rekonstruktivnim i estetskim zahvatima periokularnog područja. Član je upravnog odbora Sekcije za okuloplastičnu kirurgiju pri Hrvatskom oftalmološkom društvu.
Nekoliko stotina gornjih blefaroplastika godišnje, uz dugi niz godina rada, rezultira zadovoljnim klijentima.

Usluge: pregled, konzultacije, pregled suhog oka, aplikacije botulinum toksina
Operativna liječenja: blefaroplastika gornjih i donjih vjeđa, operativno podizanje spuštene vjeđe (ptoza); liječenje uvrnute / izvrnute vjeđe (entropij /ektropij); uklanjanje madeža, bradavica, ksantelazmi i tumora kože vjeđe i periorbitalnog područja.

Blefaroplastika

Operativni zahvat kojim se uklanja suvišak kože vjeđa, a ukoliko je potrebno reducira se i višak masnog tkiva.
Blefaroplastika gornjih vjeđa:
Spada u najizvođenije zahvate estetske kirurgije. Svjedoci smo da uklanjanje viška kože i redukcije masnih jastučića nije tako jednostavan zahvat kada ga izvodi neiskusan kirurg.
Vjeđe primarno imaju ulogu čuvanja oka i održavanju optimalnih uvjeta za zdravo oko.
Okuloplastični kirurg je najeduciraniji i najiskusniji za izvođenje takvih zahvata.
Sam zahvat nije vremenski zahtjevan. Izvodi se u lokalnoj anesteziji. Po zahvatu se pacijent otpušta na kućnu njegu, kontrolu sljedeći dan i vađenje šavova za 7 dana.

Blefaroplastika donjih vjeđa

Spada u zahtjevnije zahvate. Operativni zahvati na donjim vjeđama imaju veliku šansu utjecati na poremećaj položaja vjeđe. Tegobe na donjim vjeđama mogu biti različito izražene zbog čega je i operativni pristup drugačiji. Planu operativnog liječenja prethodi dobar klinički pregled nakon čega se formira prijedlog o operativnom liječenju za svakog individualno.

Spuštena vjeđa ili ptoza

Uglavnom se radi o spuštenim gornjim vjeđama. Spuštena vjeđa može biti prisutna od rođenja, može nastati tijekom starenja ili kao rezultat nekakve traume.
Pristup operativnom liječenju kao i uspješnost svakog pojedinog zahvata se procjenjuje tijekom kliničkog pregleda. Obratite nam se s povjerenjem za konzultaciju.

Uvrtanje ili izvrtanje vjeđe (entropij ili ektropij)

Poremećaj uredne pozicije vjeđa koje rezultira oštećenjem očne površine.
Uvrtanje same vjeđe dovodi trepavice u direktan kontakt s površinom oka čime stvara mehanička oštećenja. Takvo stanje rezultira žuljanjem, stvaranjem rana na površini rožnice i izrazito povećava šansu za nastanak infekcija rožnice – keratitisa.
Izvrtanje vjeđe dovodi do pojačanog isušivanja očne površine koje također narušava prirodnu zaštitu površine oka što rezultira razvojem keratitisa.
Dugotrajno izvrnuta vjeđa dovodi do promjene u samoj sluznici na mjestu kojem je odvojena od oka što može stvarati dodatne komplikacije prilikom samog operativnog liječenja.

Tumori, ksantelazme, bradavice i različite druge izrasline

Različite promjene (dobroćudne ili zloćudne) u periokularnom području uklanjamo različitim metodama ovisno o samoj promjeni.

Botox

Aplikacijom botulinum toksina smanjujemo ili u potpunosti blokiramo mišićnu aktivnost određenih mišića lica. Smanjivanjem njihove funkcije smanjuje se vidljivost bora na licu koje su posljedica njihovog djelovanja.
Rezultat je svježiji, mlađi izgled.

Napomena

Ukoliko se odlučite za operativno liječenje, plaćen prvi pregled (konzultacija) će se odbiti od cijene operativnog zahvata.
U cijenu operativnog zahvata ulazi toaleta i kontrola rane drugi dan, antibiotska mast za operativnu ranu, kontrola i vađenje šavova za 7 dana.

adminPlastična kirurgija